Home » Paardentherapie

Paardentherapie
Paarden zijn bijzondere, hooggevoelige wezens. Ze voelen feilloos aan wat er met ons gebeurt; Zijn we bang, trots, koppig of onzeker? Je kan nog zoveel maskers dragen, nog zoveel willen verbloemen, een paard prikt er zo doorheen en ziet je voor wat je werkelijk bent.
Tegelijkertijd is een paard van nature op zoek naar verbinding. In een kudde is het belangrijk om verbonden te zijn, te weten wat er in de groep gaande is zodat ze samen als kudde betere overlevingskansen hebben in de natuur.

Dit doen zij ook bij mensen, ze willen zich verbinden met jou. De maskers en verbloemingen zijn belemmeringen in het ware contact, ze helpen niet in de groepsenergie, maar blokkeren juist de stroom, ze zijn op zoek naar jou, naar wie je werkelijk bent en als jij ook op zoek bent naar jezelf helpen ze je met alle liefde, want een verbonden groep is sterker en gezonder en elk lid van de groep is belangrijk.

Soms zijn wij vergeten wie we zijn. We hebben al zolang met onze maskers rondgelopen dat we ons daarmee zijn gaan identificeren. Vroeg of laat krijgen we hier last van door lichamelijke klachten, depressie of andere "problemen" die ons vertellen dat we niet meer in balans zijn. Maar hoe herstel je de balans als je niet meer weet wat echt is en wat masker is? Daar kunnen de paarden je bij helpen, zij zien wel wie je bent en ook wat je maskers zijn. Op hun eigen manier reageren zij daarop. Paarden kunnen zodoende op veel gebieden helpen; bij angsten, depressies, faalangst en vele andere zaken die jou van je levensenergie en geluk beroven kunnen paarden persoonlijke heelmeesters zijn.

Door met de paarden te werken leer je jezelf te kennen door te kijken in de spiegel die het paard je voor houdt. Matsje die als geen ander haar eigen kudde kent kan voor jou vertalen wat er gebeurt bij het paard zodat het ook voor jou helder wordt. Tegelijkertijd nodigt ze je uit om naar je gevoel te gaan en je bewust te worden van de veranderingen die er zo ontstaan in het contact met jou en het paard. Paardentherapiesessies zijn actief; je zit niet op een bank te praten of te luisteren, maar je bent actief bezig met het paard. Zo leer je stap voor stap jezelf weer vinden met het paard als je liefdevolle begeleider. 

Workshop Paardengevoel
Bij Stal Kinnema te Hantum wordt de workshop ‘Paardengevoel’ gegeven.
Hier werken we vanuit het gevoel met verscheidene mooie Tinkerpaarden die de kudde daar rijk is. Wanneer je vanuit je gevoel met paarden werkt krijg je ‘echt’ contact met deze bijzondere wezens. Wanneer je teveel in je hoofd zit zullen de paarden je dit dan ook op hun eigen manier laten merken. Werken met paarden kan je dichter bij je eigen gevoel en dus meer in je eigen kracht brengen!