Home » Over ons

Cornelis Jan Cuperus
Cornelis is oprichter van Sheias en brengt zijn liefde voor natuur en spiritualiteit graag over met behulp van de workshops en excursies bij Sheias. Als Sjamanistisch healer werkt hij samen met natuurgeesten en diverse andere wezens in alles wat hij doet. Hij heeft een opleiding tot welzijnscoach bij instituut CorCaroli gevolgd en is erkend fytotherapeut. Sheia is de beschermgeest van Cornelis, waarnaar deze praktijk is genoemd. Meer over Sheia vindt u onderaan deze pagina.

Martine Roodvoets
Martine is één van de docenten bij de cursus Kruidenleer. Zij deelt in de cursus haar praktische kennis over het toepassen en verwerken van kruiden in zalven, tincturen en andere natuurlijke producten. Daarnaast neemt ze je ook mee in het energetische werk met planten in onder andere rituelen, jaarfeesten en andere (sjamanistische) ceremonies.

Matsje Hannema-Bijma
Matsje heeft jarenlange ervaring in het werken met paarden. Zij doet dit vanuit haar gevoel waardoor er een werkelijke verbinding tussen mens en paard ontstaat. Dit leert zij ook andere mensen in de workshop Paardengevoel. Haar passie voor paarden is duidelijk voelbaar in deze workshop en ze weet zelfs mensen met angst voor paarden het vertrouwen te geven om op een prettige manier met deze bijzondere dieren te werken. 
Ook kun je bij haar terecht voor persoonlijke begeleiding om dieper inzicht in jezelf te krijgen met behulp van de paarden. 

Eelke Jan Wiersma
Eelke Jan werkt van tijd tot tijd samen met Matsje in de Workshop Paardengevoel. Ook hij heeft een bijzondere connectie met deze edele dieren en dat, gecombineerd met zijn achtergrond als sociaal-maatschappelijk werker, maakt hem tot een bijzondere toevoeging in de paardentherapie! Daarnaast is Eelke Jan kunstenaar die onder andere de mooie schildering van Sheia op deze pagina heeft gemaakt. 

Chantal Dörfel
Chantal verzorgt samen met Cornelis Jan rituelen en ceremonies. Omdat ook de droomwereld haar werkterrein is kan ze je goed begeleiden en de onderliggende samenhangen en symbolieken helpen duiden en je zo inzicht in de diepere lagen van jezelf te verschaffen.

Sheia
Sheia is de naam van een oude Keltische beschermgeest. Hij komt vaak in de gedaante van een wolf en helpt en beschermt hen die de oude kennis van weleer in de huidige tijd weer opnieuw de wereld in brengen. We leven in een bijzondere tijd waarin veel aan het veranderen is. Sheia helpt hier zeer actief aan mee! Hij beschermt ons wanneer wij plekken met lage energie aan het reinigen zijn, hij geeft oude kennis door die ons helpt ons werk te doen en leert ons om vanuit onze volle kracht te leven. Sheia is al vele jaren hier aanwezig en heeft ons al op talloze manieren geholpen, teveel om hier op te noemen. De naam van de praktijk was dan ook snel gekozen.