Home » Agenda

Agenda Sheias 2021

22-04 Earth Day!

I.s.m. Mare Cromwell staat deze dag in het teken van 'Verbinding met Moeder Gaia', een dag zonder connectie met internet e.a. media, maar optimale verbinding met Moeder Gaia! 
Hier besteden we deze dag in het Lauwersmeergebied (Zomerhuisbos) waar we gaan verbinden met Moeder Gaia én wezens uit het plantenrijk; we gaan leren met ze te communiceren en op energetisch gebied hun helende kwaliteiten leren kennen, deze dag noemen we dan ook: Mother's Goodness.
Locatie: Zomerhuisbos
Aanvang: 11:00 uur (Verzamelen bij kampeerterrein de Pomp)
Kosten: Eigen inzicht.

20-06 Midzomerviering met Manannán Mac Lir.

Locatie: Zijn-Plek
Bisschoplaan 12 Katlijk
Aanvang: 13:00 uur.
Kosten: Eigen inzicht. 
Aanmelden: info@sheiasnatuurbewustwording.nl

Op zondag 20 juni aanstaande vieren we de zonnewende, een viering welke in veel culturen en religies een belangrijke plaats inneemt, ook bij de Kelten. Wat in veel gevallen minder bekend is, is dat op deze dag in bepaalde streken Manannán Mac Lir in het bijzonder geëerd werd en het is deze god die bij deze viering een bijzondere plaats inneemt.
Hij is bekend als god van zee en weer, maar is in werkelijkheid nog heel veel meer. Hij is een hoeder van Licht en Bewustzijn, een beschermer van dat wat heilig is in het leven en helpt ons om ons te verbinden met het heilige in onszelf en in de wereld. Terwijl de aarde wordt wedergeboren en het licht zijn zegetocht begint zijn de langste (lichtste) dagen van het jaar bijzonder geschikt om hier bij stil te staan en dit te vieren! Op deze dag eren we het licht, eren we ons lichte, heilige Zelf en omarmen deze in de materie. Manannán Mac Lir helpt ons hierbij en daarom bedanken we ook hem, dat is meer dan verdiend!

De dag zal er in grote lijnen ongeveer zo uitzien:
- 13:00 uur: Inloop en even lekker settelen met zijn allen.
- 13:30 uur: Aanvang ceremonie met Manannán Mac Lir rond het heilig vuur wat deze dag zal branden. Deze ceremonie zal ons helpen ons hoogste potentieel in te laten dalen in ons lichaam om optimaal stralend te kunnen zijn in deze wereld.
- 14:30 uur: Na afronding ceremonie vieren we samen het leven met muziek, lekker eten, enz. Op dit punt van de agenda kunnen zich nog verassingen voordoen.  ;) 
- 16:00 uur: Gezamenlijke afsluiting rond het vuur.
- 16:30 uur: Einde.

Het volgende mag je meenemen deze dag:
- Een offer voor het vuur en Manannán.
- Wat lekkers om te delen na de ceremonie ( Pot-Luck).
- Eventueel een drum, ratel, fluit of ander instrument.
- Je mooiste Zelf.

08-08 Drums Gathering for Healing Mother Gaia: Holwerd.

8 augustus 2021 is een bijzondere dag waarop wereldwijd vele drumcirkels worden georganiseerd voor de Healing van Moeder Aarde. In het hoge Noorden sluiten wij aan met Noorderbaken bij deze speciale gebeurtenis op de zeedijk bij Holwerd, vlakbij de tempel van Manannán Mac Lir.
Iedereen is welkom met drums, ratels, fluiten, didgeridoo's of andere instrumenten! In Nederland starten vele drumcirkels tegelijkertijd op deze dag dankzij Dennis Vessies: www.8000drums.nl 

We starten om 11:11 uur stipt met drummen, dus wees op tijd.
Deelname is gratis en iedereen is welkom! 
Er is parkeergelegenheid aan het begin van de pier naar de veerboot (Naar Ameland), direct onder de zeedijk en is 2 min wandelen van de drumlocatie. Zie ook: https://fb.me/e/273ltftIl voor locatiespecificaties.
Voor vragen of opmerkingen, stuur gerust een mailtje.

02-09 Nazomer Kruidenwandeling.

Eigen bijdrage: €10,00 p.p.
Startpunt: Strandweg 11, 9976 VS Lauwersoog
(Parkeren bij algemeen parkeerterrein iets voor dit adres)
Starttijd: 14:00 uur.
Opgave: info@sheiasnatuurbewustwording.nl
Nazomer en herfst zijn bij uitstek geschikt om planten, kruiden, bessen, enzovoorts te vinden met hoge energiewaarden. Het is de tijd dat dieren zich helemaal vol eten met krachtvoer wat ze nodig hebben voor hun lange reis zuidwaarts of om de winter door te komen. De natuur voorziet ze in alles. Dit zie je met name terug in de vele bessen die nu aan struiken en bomen hangen, maar ook zaden zijn ruimschoots aanwezig. De nazomer is een tijd van overvloed en deze wandeling staat in het teken van; op krachten komen en je energiereserves aanvullen.
Het is dan natuurlijk wel handig om te weten wát je kan eten en wat beter niet. Sommige bessen kun je rauw van de boom snoepen, andere zijn alleen gekookt niet giftig of kun je juist beter helemaal laten hangen.
Voor onze voeten vinden we kleinere plantjes, waarvan een aantal jaarrond te vinden zijn en sommige alleen nu.
We gaan tijdens deze wandeling bespreken wat we tegenkomen, hoe je het kan gebruiken, waar het goed voor is en ook hoe je in harmonie met de natuur kan oogsten voor jezelf en je gezin.
Je bent van harte welkom om mee te wandelen door het prachtige Lauwersmeergebied!

12-09 Ymir & Inanna: Restoration of the Divine Plan.

Locatie: Zijn-Plek
Bisschoplaan 12 Katlijk

Ymir & Inanna, op het eerste gezicht 2 namen die heel ver van elkaar af staan. Ymir, de oude reus uit de Noordse mythologie uit wiens lichaamsdelen de wereld is opgebouwd en Inanna, heilige godin in het het oude Sumerië van seksualiteit, vruchtbaarheid en scheppingskracht. Toch staan deze 2 oeroude wezens nader tot elkaar dan de geschriften doen vermoeden, ze zijn namelijk een heilig partnerschap aangegaan en staan samen aan de wieg van de creatie van het hemels, aardse paradijs.

Inanna & Ymir staan samen aan de oorsprong van deze wereld, gekomen van hun paradijselijke thuisplaneet om hier dienstbaar te zijn in de manifestatie van het Goddelijk Plan hier.
Ymir, vertegenwoordiger van het Heilig Mannelijke, de uitvoerder, bouwer, schepper in overgave aan het kloppend Hart van de Heilige Vrouw: Inanna. Zij, het doorgeefluik en kanaal van de scheppende en onvoorwaardelijk liefdevolle energie.
Ymir: Licht.
Inanna: Liefde.
Samen vormen zij de eenheid en de basis waaruit alle levensvormen zijn ontstaan en alleen door samen te werken en in overgave aan elkaar en Bron kan deze creatie volledig in lijn met Goddelijk Plan Zijn. Dit zien we niet alleen in hen, maar in alle levensvormen die volgen terug. De Yin en de Yang, de Man en de Vrouw. De splitsing zorgde voor de dynamische scheppingskrachten welke de Aarde en heel het universum hebben opgebouwd.

Planeet Aarde neemt hierin een bijzondere plaats in. De enorme groei en hoogten die hier behaald kunnen worden zijn ongeëvenaard in dit universum. De groei in liefdevol bewustzijn is hier in potentie ongekend groot. Dit maakt de aarde tevens tot een plek waar wezens, niet werkend in harmonie met Bron, veel energie kunnen oogsten of stelen en zo geschiedde.... Ymir werd vastgezet in een duistere kerker en mishandelt; de Man verstoord, Inanna bezoedeld en haar pure seksualiteit verloochend en misbruikt. Ook dit zien we overal weer terug...

Dit mag geheeld, dit mag hersteld worden...
Ymir draagt in zich een Blauwdruk voor het Oorspronkelijk Plan voor deze Aarde: Een plan van liefde, eenheid, harmonie, volledig in harmonie met Bron. Op hem afstemmend maken wij verbinding met dit Plan en onze levens gaan overeenkomstig vorm aannemen in deze realiteit. Dit betekent dat de connectie met Bron hersteld wordt op diep niveau en dat alles wat niet dienend is aan je hoogste Zelf én Bron (Same thing  ) opgeruimd en gecleared gaat worden. Zo ontstaat er meer ruimte voor je authentieke Licht/Bewustzijn in je fysieke realiteit. Hij vraagt ons zich met hem te verbinden opdat hij ook dienstbaar kan Zijn aan ons en daarmee aan de Schepping als geheel.
Inanna komt door met onvoorwaardelijke Liefde, ze vraagt je om te buigen voor de grootsheid in jou en je verdriet te erkennen en jezelf te vergeven. Dit verdriet is van een cyclus lang en collectief....
Het mag eruit, het mag vergeven worden, je bent geliefd en je bent het waard... 
Zij schenkt nieuw, herboren bewustzijn, wederom volledig in overeenstemming met Bron en de je authentieke Zijn. Ze is tevens de rechter die alleen het puurste en oprechte door de poorten naar het Hemels, Aardse Paradijs toelaat. Iets anders zou jezelf tekort te doen.

Vereerd en nederig mag ik, op verzoek van deze 2 grote grootheden, samen met Anne de Waard een ceremonie leiden waarin we ons gaan verbinden met Inanna & Ymir en samen met hen en jullie de connectie met het Oorspronkelijk Plan gaan herstellen in de harten van ons ieder. Samen mogen we helen wat geheeld mag worden om dit te bewerkstelligen en samen maken we zo de Nieuwe Aarde..." Heb je enig idee hoe Groots je bent?" wordt er nu gefluisterd om in dit bericht aan jullie te delen. Het sluit voor mij naadloos aan op wat Ymir ooit over zichzelf zei: "Hoe groots en uitgestrekt ik ook ben, ik bied mijzelf in liefde en nederigheid aan, aan Bron."
Hoe groots we ook zijn, in zachte overgave zijn wij allen het grootst.

Je bent van harte welkom om deze ceremonie bij te wonen waarin we samen met Inanna & Ymir onze bijdrage mogen leveren aan het manifesteren van het Goddelijk Plan op Aarde en op te ruimen en te helen wat hierin niet langer dient of verstoord is... Uiteraard zal ik over deze inleiding verder uitwijden op de dag zelf...
De ceremonie vindt plaats op
Zondag 12 september vanaf 13:00 uur.
Eigen bijdrage: €144,00

Aanmelden mag via de mail:
info@sheiasnatuurbewustwording.nl
(Na aanmelden ontvang je een mail met verdere informatie en instructies)

We zien je graag!
Liefs,
Anne de Waard & Cornelis Jan Cuperus

 

Vuurceremonie voor Danu & de natuurwezens.

Locatie: Sheias, natuurbewustwording
Mokselbankwei 1
9142VJ Moddergat.
Tijd: vanaf 11.11 uur en gedurende de dag.
Eigen bijdrage: Op vrijwillige basis.

In het kader van de 1000 Godesses Gathering 23 oktober aanstaande worden er op vele plekken (kleinschalige) vuurceremonies georganiseerd ter ere van de godinnen en de wedergeboorte van Moeder Gaia. Wij doen ook mee in Moddergat en hebben besloten ons vuur open te stellen voor eenieder die zich geroepen voelt erbij te zijn en wel om het volgende:

Een grote schare natuurwezens popelt om aan te sluiten bij deze ceremonie en... popelt om aan te sluiten bij de wereld van de mensen! (Er schuilt een bijzondere mate van feestelijkheid in het organiseren van dit gebeuren. ) Daarom ontsteken wij ons vuur bij Sheias voor de natuurwezens en hun oermoeder, de Godin Danu.

Hierbij schrijf ik dan ook de formele uitnodiging aan kabouters, elfen, feeën, trollen, pixies, brownies en alle andere natuurwezens die in verbinding met elkaar, de mens en Moeder Gaia samen willen zijn: Welkom!
Voor de mens die voelt dat het tijd is om de deuren van het hart te openen voor een bredere en liefdevolle realiteit waarin we elkaar én onze medebewoners van de Aarde, de natuurwezens, weer kunnen vinden: Welkom! Je bent van harte welkom om aan te schuiven bij dit vuur.
Het terrein waarop dit vuur ontstoken is een oase voor natuurwezens en velen hebben hun weg naar hier reeds al gevonden. Zij en wij reiken dan ook met liefde uit naar iedereen die het contact wil herstellen met deze mooie wezens én met Moeder Gaia.

Je hoeft niet persé om 11.11 uur aanwezig te zijn. Het is namelijk de bedoeling dat dit vuur een ontspannen en informeel karakter krijgt waarin eenieder vrij is om aan te schuiven én te gaan op het moment dat hij of zij dat wil, gedurende de hele dag. Uiteraard worden wel de ceremoniële handelingen in acht genomen om dit ook werkelijk een heilig en zuiver karakter te geven. Kom je liever iets later op de dag of vertrek je graag weer na een poosje samenzijn? Geen probleem. 

Samen creëren we een veld van Liefde waarin het gemakkelijker is voor natuurwezens en onszelf om met elkaar in verbinding te treden en werkelijk weer samen te zijn.

Voor deze dag neem je mee:
- Een offer voor het vuur.
(Een kruid, tabak, bloem, oid)
- Iets lekkers om te delen.
(Met elkaar: Mens en natuurwezen, er wordt ook een spirit plate gemaakt waarop we lekkers aan de natuurwezens kunnen aanbieden.)
- Een financiële bijdrage voor de organisatie en locatie is vrijwillig en wordt gewaardeerd.

Niet in de gelegenheid om te komen en je wil toch graag meedoen? Het kan ook thuis met een eigen vuur of zelfs een kaars. Daarover deel ik zometeen het 'online' evenement in de discussie, samen met meer informatie over de 1000 Godesses Gathering waaraan dit evenement gelinkt is.
Graag tot de 23e, in spirit of in real life!