Home » Agenda

Agenda Sheias 2021

22-04 Earth Day!

I.s.m. Mare Cromwell staat deze dag in het teken van 'Verbinding met Moeder Gaia', een dag zonder connectie met internet e.a. media, maar optimale verbinding met Moeder Gaia! 
Hier besteden we deze dag in het Lauwersmeergebied (Zomerhuisbos) waar we gaan verbinden met Moeder Gaia én wezens uit het plantenrijk; we gaan leren met ze te communiceren en op energetisch gebied hun helende kwaliteiten leren kennen, deze dag noemen we dan ook: Mother's Goodness.
Locatie: Zomerhuisbos
Aanvang: 11:00 uur (Verzamelen bij kampeerterrein de Pomp)
Kosten: Eigen inzicht.

20-06 Midzomerviering met Manannán Mac Lir.

Locatie: Zijn-Plek
Bisschoplaan 12 Katlijk
Aanvang: 13:00 uur.
Kosten: Eigen inzicht. 
Aanmelden: info@sheiasnatuurbewustwording.nl

Op zondag 20 juni aanstaande vieren we de zonnewende, een viering welke in veel culturen en religies een belangrijke plaats inneemt, ook bij de Kelten. Wat in veel gevallen minder bekend is, is dat op deze dag in bepaalde streken Manannán Mac Lir in het bijzonder geëerd werd en het is deze god die bij deze viering een bijzondere plaats inneemt.
Hij is bekend als god van zee en weer, maar is in werkelijkheid nog heel veel meer. Hij is een hoeder van Licht en Bewustzijn, een beschermer van dat wat heilig is in het leven en helpt ons om ons te verbinden met het heilige in onszelf en in de wereld. Terwijl de aarde wordt wedergeboren en het licht zijn zegetocht begint zijn de langste (lichtste) dagen van het jaar bijzonder geschikt om hier bij stil te staan en dit te vieren! Op deze dag eren we het licht, eren we ons lichte, heilige Zelf en omarmen deze in de materie. Manannán Mac Lir helpt ons hierbij en daarom bedanken we ook hem, dat is meer dan verdiend!

De dag zal er in grote lijnen ongeveer zo uitzien:
- 13:00 uur: Inloop en even lekker settelen met zijn allen.
- 13:30 uur: Aanvang ceremonie met Manannán Mac Lir rond het heilig vuur wat deze dag zal branden. Deze ceremonie zal ons helpen ons hoogste potentieel in te laten dalen in ons lichaam om optimaal stralend te kunnen zijn in deze wereld.
- 14:30 uur: Na afronding ceremonie vieren we samen het leven met muziek, lekker eten, enz. Op dit punt van de agenda kunnen zich nog verassingen voordoen.  ;) 
- 16:00 uur: Gezamenlijke afsluiting rond het vuur.
- 16:30 uur: Einde.

Het volgende mag je meenemen deze dag:
- Een offer voor het vuur en Manannán.
- Wat lekkers om te delen na de ceremonie ( Pot-Luck).
- Eventueel een drum, ratel, fluit of ander instrument.
- Je mooiste Zelf.
08-08 Drums Gathering for Healing Mother Gaia: Holwerd.

8 augustus 2021 is een bijzondere dag waarop wereldwijd vele drumcirkels worden georganiseerd voor de Healing van Moeder Aarde. In het hoge Noorden sluiten wij aan met Noorderbaken bij deze speciale gebeurtenis op de zeedijk bij Holwerd, vlakbij de tempel van Manannán Mac Lir.
Iedereen is welkom met drums, ratels, fluiten, didgeridoo's of andere instrumenten! In Nederland starten vele drumcirkels tegelijkertijd op deze dag dankzij Dennis Vessies: www.8000drums.nl 

We starten om 11:11 uur stipt met drummen, dus wees op tijd.
Deelname is gratis en iedereen is welkom! 
Er is parkeergelegenheid aan het begin van de pier naar de veerboot (Naar Ameland), direct onder de zeedijk en is 2 min wandelen van de drumlocatie. Zie ook: https://fb.me/e/273ltftIl voor locatiespecificaties.
Voor vragen of opmerkingen, stuur gerust een mailtje.

23-10 1000 Godesses Gathering Ceremonie Friesland.

Meer informatie volgt...