Home » Kruidentuin workshops

Kruidentuin workshops.
In samenwerking met Kwekerij Griene Grûn organiseren we in de lente- en zomermaanden workshops voor mensen die meer uit hun (kruiden-)tuin willen halen op het gebied van natuurlijke geneesmiddelen. Kwekerij Griene Grûn kweekt inheemse kruiden en planten ter stimulering van de biodiversiteit en ondersteuning van de inheemse flora. Veel van deze planten zijn ook geneeskrachtig te gebruiken. Op welke manier en voor welke kwalen leer je tijdens de workshop. De planten die behandeld worden zijn tevens na afloop te koop voor je eigen inheemse kruidentuin (optioneel). Zo help je niet alleen jezelf in een gezondere levensstijl, maar ook de lokale natuur! Opbrengsten van deze workshops zijn bovendien volledig ten bate van Vogelopvangcentrum de Fûgelpits, tevens het terrein waar de kwekerij gesitueerd is.

Over de kwekerij:
Kwekerij Griene Grûn kweekt inheemse planten om insecten te helpen voldoende voedselbronnen in hun omgeving te vinden. Door het ondersteunen van deze schakel in de natuurlijke kringloop, ondersteun je tevens het geheel. Daarnaast wil de kwekerij bijdragen aan de bewustwording van onze bijzondere inheemse natuur bij het publiek zodat deze de aandacht, liefde en bescherming krijgt die het verdiend heeft. De kwekerij kun je ook volgen op Facebook:

Over de vogelopvang:
De Fûgelpits is een opvangcentrum voor vogels en wilde dieren te Moddergat (Friesland). Hier vangen ze gewonde en verzwakte dieren op met als doel ze te rehabiliteren om weer opnieuw vrijgelaten te kunnen worden. Ook de opvang heeft een Facebookpagina: