Home » Rituelen & Healing

Rituelen & Healing
Deze twee zijn eigenlijk nauw met elkaar verweven. Alle rituelen die we bij Sheias organiseren hebben namelijk de intentie om te helen. Het helen van landschappen en gebieden, het helen van ziekten in bepaalde boom-/plant-/diersoorten, het helen en herstellen van onze verloren band met de natuurwezens enzovoorts. 

We zien de schepping als een geheel, is er een deel ziek, dan treft dat de gehele schepping. Heel je een deel (plek, boom, jezelf, etc) dan heel je het geheel. Bovendien helpen de activiteiten in het bewustwordingsproces van eenieder individueel.
De mogelijkheden in dit werk zijn zeer divers. Een eenvoudige, makkelijk te herhalen basis is voor ieder ritueel/healing echter heel handig en goed voor jezelf om te hanteren. 
Zorg er bijvoorbeeld bij aanvang voor dat je goed geaard bent en in je centrum zit. Ook kun je je verbinden met je geestelijke helpers en hoger zelf in een voorbereidende meditatie. Hieronder zijn een paar mogelijkheden beschreven die ook stapsgewijs elkaar kunnen opvolgen voor een sluitend geheel.

 

Aardingsmeditatie
Zoek een rustige plek op, zet mobiel en andere afleiders uit voordat je begint.

Ga rustig zitten en sluit je ogen.
Adem in door je neus, uit door je mond.
Adem schone lucht in en adem vervuilde lucht uit. Stel je voor dat iedere diepe ademteug door je hele lijf gaat en je van binnen reinigt. Alle ballast en afval mag je uitademen. Adem zo rustig door en voel je lijf ontspannen.

Wanneer je je klaar voelt ga je met je aandacht naar je voeten.
Visualiseer wortels die vanuit je voetzolen de aarde in groeien.
Steeds dieper en dieper gaan je wortels de aarde in, vertakkend, steeds dikker groeiend, net zo lang totdat jij een stevig wortelstelsel hebt gecreëerd.

Vraag nu Moeder Aarde om haar energie.
Deze stroomt via de wortels je voeten in.
Het verwarmt en heelt je voeten en stroomt rustig omhoog je lichaam in.
Neem je tijd, voel bewust hoe de helende energie elk deel van je lichaam voedt.
Je voeten, enkels, schenen, kuiten, knieën, enzovoorts.

Voel hoe je oplaadt, voel hoe je ontspant en Moeder Aarde je draagt en heelt. 
Heb je koude of pijnlijke plekken in je lijf dan blijf je daar wat langer met je aandacht en geef je Moeder Aarde hier wat langer de tijd om haar werk te doen. Net zo lang tot de kou/pijn weg is.

Als je hele lijf opgeladen is laat je de energie naar buiten stromen door je handen, ogen, oren, neus en kruin en vul je ook je aura met Moeder aarde-energie. Hier geld weer neem je tijd, zorg dat je goed en volledig opgeladen raakt.

Wanneer je klaar bent maak je een mooi schild om je energieveld die alles wat goed voor je is doorlaat en de rest keert (Dit mag zijn wat voor jou goed voelt; klimmende rozenranken, een mooie paarse kleur, kristal, of heel wat anders)

Bedank Moeder Aarde.
Je bent geaard en geheeld.

Verbinden met je Hoger Zelf
(vervolg op aardingsmeditatie)

Nu je goed geaard en opgeladen bent visualiseer je een heldere gouden bol boven je hoofd, je Hoger Zelf.

Vraag je Hoger Zelf om in je te dalen, naar je hartniveau. Zie het heldere licht afdalen je lichaam in. 

Wanneer je Hoger Zelf op hartniveau is heet je haar welkom. Je mag vragen om een bevestiging of het gelukt is (Dit is voor iedereen anders; de een krijgt een tintelend gevoel, een ander warmte bij de hartstreek of heel wat anders, wees je dus bewust van je lichaam en voel hoe dit voor jou werkt. Dit gevoel/deze sensatie kan op andere momenten in je leven terugkomen als een signaal van je Hoger Zelf om te laten weten dat de verbinding in stand is gebracht of gebleven.)

Nu ben je klaar om te beginnen met je healing, ritueel of ander energetisch werk. Wanneer je hiermee klaar is mag je ook je Hoger Zelf bedanken.

 

N.B. Deze meditatie(s) zijn  goed om regelmatig uit te voeren. Ze kunnen je helpen je energieniveau op peil te houden en in balans te blijven.