Home » Rapé Ceremonie

Rapé
Rapé vind zijn oorsprong in Zuid Amerika waar het een algemeen voorkomend ritueel is bij vele inheemse stammen. Tijdens een Rapé-ceremonie blaast de sjamaan/medicijnman een kruidenmengsel via een buisje, tepi, in beide neusgaten, beginnend met de linker. 
Je kan voor een Rapé-ceremonie kiezen om vele verschillende redenen en intentie is hierbij zeker niet onbelangrijk. Wanneer je je geroepen voelt kun je je afvragen waarom wil ik dit? Bijvoorbeeld om je te helpen beter om te gaan met de dagelijkse spanningen en stress die het werkleven met zich meebrengt, om negatieve gedachtepatronen te doorbreken, om te ontdekken waar bij jou nog 'energielekken' in je systeem aanwezig zijn en hoe deze op te lossen of heel wat anders. Rapé is divers en helpt je met het vraagstuk waar jij mee binnenkomt. 

Rapé lost het probleem niet voor je op, het geeft je inzicht in de problematiek zodat je er zelf mee verder kunt om dit punt in je leven te helen. Zodoende houdt Rapé je ook in je eigen kracht en helpt hij je je hiervan bewust(er) te worden. Daarnaast schoont een ceremonie je lichaam op zodat het beter zijn werk kan doen, ontkalkt het je pijnappelklier voor een betere verbinding met je Hogere Bewustzijn en brengt het je aanwezigheid beter in verbinding met je fysieke zelf, waardoor je krachtiger en energieker in het leven komt te staan.

Begeleider in dit proces is Cornelis, hij werkt met de doorgegeven informatie van een vorig leven waarin hij als sjamaan in het Amazonegebied leefde en werkte. Na de eerste Rapé-ceremonie in dit leven, werd direct al duidelijk dat hij dit vele malen eerder heeft gedaan en er volledig mee vertrouwd is, waardoor hij ook nu mensen hierin kan begeleiden. Cornelis zorgt er tijdens een ceremonie ook voor dat de Heilige Ruimte waarin de ceremonie plaatsvindt gehandhaafd wordt zodat er voor jou een veilige plek is waarin jij je persoonlijke ervaring kan ondergaan. Er kan bij gedrumd of gerateld worden, gezongen of geheeld, het moment geeft de juiste actie aan en dit vind allemaal plaats in de flow van de ceremonie. Alle antwoorden die je zoekt zijn te vinden in jezelf, Rapé helpt je deze te vinden.