Home » Natuurwezentuintips

Natuurwezentuintips.

De volgende korte verhalen gaan over het eren en aantrekken van de natuurwezens in je tuin. Ze maken graag contact met je en zijn verheugd wanneer mensen zich hiervoor inzetten! Een tuin waar natuurwezens welkom zijn en gerespecteerd worden is niet alleen een fijne plek voor hen, maar ook voor jou. Ze helpen je er een magische en helende plek van te maken waar je je verbinding met de natuur in stand kan houden of herstellen indien nodig. Wie de natuurwezens blij maakt is een gezegend mens! ;) 

Cadeautjes voor de natuurwezens.

Cadeautje voor de natuurwezens in de tuin, ze houden van de glimmertjes! Daarom ga ik de komende tijd op zoek naar meer van dit soort mooie bollen, liefst in verschillende kleuren. Mooie aanvulling voor het heldere Andara kristal, de windgongen en belletjes die ook al voor hen aanwezig zijn. Mooi gekleurd glaswerk maakt ze ook blij of spiegeltjes en geslepen glas wat schittert in zonlicht. Vind je het ook leuk om om een uitnodigende tuin voor natuurwezens te hebben dan heb je hierbij dus een paar tips enne... oh ja! Planten! Hihi! Ook niet onbelangrijk . Tegels eruit en je erf lekker groen maken is voor iedereen gezonder; mens, dier en natuurwezen! Hierover later meer. De komende tijd zal ik meer tips plaatsen om van je tuin een paradijsje voor allemaal te maken!

Loslaat ritueel, geholpen door de trollen.

Loslaten wat je niet meer nodig hebt, ook iets waar natuurwezens je bij kunnen helpen en waar je een speciale offering bij kan maken die ook nog eens je keukenkastje opruimt. Zo werken binnen en buiten optimaal samen (En maak je de kabouters blij!).

Omdat ik veel met kruiden werk zijn er van tijd tot tijd wel eens kruiden die te lang hebben gestaan en muf zijn geworden. Daardoor zijn ze niet meer geschikt voor consumptie of medicinale toepassingen, want de kracht is eruit. Zo gaat het ook met de zaken in je leven die je niet langer dienen, ze halen de kracht uit je en kunnen daarom beter opgeruimd worden. De last op je schouders, de zorgen waar je over blijft piekeren maar verder niks mee kan, de ongezonde leefgewoonten die ingebakken lijken te zijn. Je mag het loslaten en zo meer ruimte in je systeem creëren voor je authentieke zelf, het licht dat jij bent. Zelf doe ik dit graag met de muffe kruiden uit mijn apothekerskast en maak er een offering voor de trollen van.

Trollen zijn ware transformeerders van energie. Wat dood is of stervende helpen zij omzetten tot nieuwe, schone energie, geschikt om weer deel te nemen aan de heilige kringloop van Moeder Aarde waar ook dit een onderdeel van is. Ze zijn daarom veelal werkzaam in de lagere regionen, de schaduw, daar waar ook alles belandt wat wij wegdrukken en niet van onszelf willen zien. Willen we werkelijk vrij zijn en een goede energiehuishouding hebben, mag ook dit stuk niet genegeerd worden. Het is ook van jou en verdient ook je liefde. De al dan niet aanwezige oordelen zijn enkel een bijproduct van je hoofd (Wat je ook mee mag geven in de offering als je dit wenst.). Ook deze dienen je niet langer als ze heling in de weg staan.

Van de kruiden maak ik een offering door ze samen te mengen in een schaal. Ik bedank hierbij de planten en hun spirits voor hun gaven aan mij en eenieder die ik met hun hulp mocht helpen. Alleen al hierom kan ik ze niet zomaar in de afvalbak gooien, ze hebben mijn respect verdiend door er altijd onvoorwaardelijk te zijn en daarom is deze offering ook een eerbetoon aan hen. Wanneer dit klaar is loop ik met het mengsel de tuin in en zend mijn gedachten naar de trollen uit. Ik 'roep' ze en maak kenbaar dat ik iets voor ze heb. Op de juiste plek aangekomen zet ik de schaal neer en laat alles in me opkomen wat mijn energie remt, blokkeert of niet langer het allerhoogste dient. Ook hier dank ik. Ze hebben me altijd iets gebracht, ook al is het maar een les in wat ik niet wil. De energie die hierbij vrijkomt laat ik los, geef het aan de kruidenschaal voor de trollen. De trollen zijn hier dankbaar voor en ik ben dankbaar dat ze bereid zijn deze taak op zich te nemen.

Blijf rustig een poosje staan of zitten om het proces te voltooien. Als er emoties vrijkomen laat dan ook dit lekker stromen, ook dat mag eruit en weer gaan stromen. Wanneer het klaar voelt mag je de trollen nog een keer bedanken en laat je hetgeen achter wat je wilde. Je hebt nieuwe ruimte in je leven gecreëerd en waardevolle vrienden voor je levenspad gevonden. Trollen helpen je omhoog door eerst met je de diepte in te gaan, want door dit gebied goed te kennen en doorleven helpt je om het vervolgens in liefde los te kunnen laten of transformeren. Dat gaat niet door 'erom heen te zeilen' .