Home » Magie van de Natuur

Excursie de Magie van de Natuur
In verschillende natuurgebieden in Noord Friesland en op de Waddeneilanden kunt u mee met deze wandeling. Onderweg krijgt u verhalen te horen over de geïnspireerde zienswijze van de oude Kelten en andere natuurvolkeren; Zij zagen de dieren op hun pad namelijk als boodschappers van de Grote Geest, elk dier draagt zijn eigen boodschap voor u met zich mee.

Onderweg leert u meer over de symboliek van dieren, de levenslessen die zij ons aanbieden en hoe u dit toe kunt passen in uw dagelijks leven.

Elementalenworkshops
Elementalen zijn bewuste wezens die zorg dragen voor de natuurlijke processen in de wereld. Er zijn vele verschillende soorten elementalen met elk hun eigen werkgebied. De ene zorgt ervoor dat de botten in je lijf sterk en stevig worden, anderen maken prachtige bloemen bij  de plantensoorten waar zij zorg voor dragen en weer anderen zuiveren de lucht die wij inademen. U kan zich voorstellen dat de diversiteit in de natuurwezenwereld groot is. Ieder wezen met zijn eigen talenten en kunsten die bijdragen aan het geheel van de prachtige schepping waar wij ook deel van uitmaken. Zij willen zich graag kenbaar maken aan de mensheid, laten weten wat ze doen, waarom ze hier zijn en hoe wij met ze kunnen samenwerken. Het contact met natuurwezens helpt je ook om de verbinding met je innerlijk Zelf te versterken waardoor je meer gecentreerd en gelukkiger in het leven komt te staan. Elke elementalenworkshop is anders, dit komt vooral door de grote diversiteit aan natuurwezens die hun eigen energie en inbreng bij de workshops meegeven. Houdt onze agenda of Facebook in de gaten voor actuele activiteiten. Op afspraak is dit ook met een vriendengroepje mogelijk.

De Magie van...
Eik, Beuk, Vlier en vele andere bomen. Elke keer weer een andere workshop met 1 boom die centraal staat. Zijn energie, wat hij voor je kan betekenen, hoe je met hem kan samenwerken en wat jij voor de boom kan betekenen. Tijdens deze workshop ga je erop uit om samen met de groep nader kennis te maken met de boom en zijn energie. Je leert ermee te verbinden en ontdekken hoe je met behulp van meditaties en energetische waarnemingen met de boom kan communiceren. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal, hun eigen lessen voor de mensheid en verheugen zich op een nauwere en bewustere samenwerking met ons. 

 

Kruidenwandeling Geneeskracht uit de Natuur
Vanaf het vroege voorjaar tot in de herfst worden er regelmatig excursies in het Lauwersmeergebied gegeven over de werking van kruiden. Het prachtige Zomerhuisbos aan de zoom van het Lauwersmeer leent zich uitstekend voor deze verfrissende wandeling. U ontdekt de grote hoeveelheid verschillende kruiden die gewoon bij u in de buurt te vinden zijn. Voor vele kwaaltjes is er vlakbij uw eigen huis wel iets te vinden!

 

Wilde Paardentaal
Ga mee op pad door het Lauwersmeergebied en ontdek hoe de paarden (Koniks) daar samenleven. Hoe ze met elkaar omgaan en met elkaar communiceren. Er is veel dynamiek in de groepen en voor wie goed kijkt valt er iedere keer meer te zien en worden de groepsprocessen van de paarden steeds duidelijker herkenbaar. Ook de paarden spiegelen ons belangrijke lessen over het leven in groepsverband, dit leer je bij deze wandeling op een vrije en ontspannen manier kennen.